Nybegynner/starte med motocross?
May 5, 2018

Her er en guide om hvordan du kommer igang!

Det er 2 grunnprinsipper som må være på plass for at du kan starte med motocross, i tillegg til kjøretøy/sikkerhetsutstyr:
1. For å kunne kjøre motocross må man være medlem i en NMF tilknyttet klubb.
2. For å kunne kjøre motocross må man ha en lisens. Her finnes det flere typer alt etter om en er nybegynner, trener litt eller er konkurranse fører.

Som nybegynner har du 2 lisenstyper, en som gjelder for en dag og en som gjelder for 3 måneder fra kjøpsdato:


  1. En dags lisens: Man møter opp på banen med sykkel og påkrevet sikkerhets utstyr. Sjekker inn hos aktivitetsleder i klubbhuset hvor du får veiledning om regeler vedrørende motocross. Betaler et lite dagsgebyr for kjøring + kjøper en dagslisens via sms (du får veiledning om dette av aktivitetsleder). Er du ikke klubbmedlem fra før må du betale for medlemskap på banen med Vips eller kontant!

  2. 3 måneders opplæringslisens: For å få kjøpt denne må du melde deg inn i klubben via Min Idrett, du vil etter godkjent innmelding få tilsendt et brukernavn og passord som brukes til innlogging på Min Idrett og NMF Sport (SAS). Når medlemskap er betalt på sidene til Min Idrett kan du logge inn på NMF Sport (SAS) å kjøpe opplæringslisensen som varer i 3 måneder fra kjøpsdato. Før de 3 månedene har gått må du gjennomføre et e-læringskurs og en praksis del med greninstruktør! Når e-læringskurs og praksisdel er gjennomført kan du få kjøpt utvidet lisens på NMF Sport (SAS). Du betaler da bare mellomlegget av det du betalte for opplæringslisens og den nye lisensen.

  3. Mrk. Utvidet lisens følger kalenderåret, du må derfor kjøpe ny lisens hvert år.

  4. Anbefaler å gjennomføre e-læringskurset så raskt som mulig for bedre forståelse om hva motocross er!E-læringskurs:

  • Du får tilgang til e-læringskurs når medlemskap i klubben er betalt.

  • For aldergruppen 5-12 år er det foresatte som gjennomfører kurset. Det året utøver fyller 13 år må han/hun gjennomføre kurset for å kunne få kjøpt lisens!

  • Alle som er 13 år eller eldre må ha gjennomført e-læringskurset for å få kjøpe lisens.
Praksis:


  • Alle som deltar på praksis må enten ha en dags lisens eller 3 mnd. lisens!

  • Send epost til greninstruktør så fort du har startet opp med kjøring med opplæringslisens. Du vil så få informasjon om når vi skal gjennomføre den praktiske treningen/godkjenningen.

  • Felles praksis blir gjernest gjennomført før fellesferien, det er derfor viktig å melde seg på snarest til greninstruktør!Diverse lenker:


Utstyr/regler:
Det er innen motorsport mange regler å forholde seg til, men ved å møte opp på banen kan du ta kontakt med aktivitetsleder i klubbhuset som kan gi deg litt innføring om hva som kreves. Det er imidlertid greit å vite at det er skille mellom hvilke regler som gjelder for 5-12 åringer og for de som er 13 år eller eldre.


Til slutt, bruk klubbens hjemmesider for å finne informasjon. Du finner svar på det meste ved å benytte lenker og artikkler som er skrevet på denne siden.

Velkommen som ny utøver!

Tilbake